kovacsbalint 2009.08.20. 19:12

Nácivadászok

Quentin Tarantino: Becstelen brigantyk (Film)

 

Elolvasom a cikket »

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsbalint.blog.hu/api/trackback/id/tr1001325977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luzsi 2009.08.20. 23:05:15

Hali!
Elmondanád mi nem tetszett a Kill Billben, annak is főleg 2. részében?!? Komolyan érdekel, mert én ugyanolyan jónak tartom, mint a Brigantykat.
Az előfordulhat, hogy valakinek speciel nem tetszik, na de, hogy QT-nek bármiféle csorbát kéne köszörülnie...?
Köszi!

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.08.21. 11:51:03

@luzsi: Az első Kill Bill még tetszett, mert azt gondoltam, az a rengeteg közhely, buta banalitás és giccs mind idézőjelbe van téve (hiszen mégiscsak Tarantinóról van szó!), mind poén, tele iróniával. (Meg kétségkívül tele van a film nagyon jó ötletekkel, a lassított felvételben, zenére, táncolva öldöklés világbajnok pl.) De aztán megjött a második rész, amiből egyértelmű lett, hogy az a rengeteg banális, közhelyes, ostoba, giccses dolog, amivel a második még inkább tele van, mint az első, semmivel sem több banális, közhelyes, ostoba, giccses dolgoknál, és nincs sehol egy idézőjel, pláne nem irónia.

Köteles Carradine 2009.08.21. 13:22:39

egyet kell értenem. a Kill Bill 2 egy híg fos volt. amikor pl. Beatrix Kiddo a fürdőszobában a földön fetrengve zokogott, én is zokogtam. de a röhögéstől. szar volt a legutolsó monológ is Bill és a Bride között. nem kellett volna megcsinálnia a második részt, jobban jött volna ki az egészből. A KB2-nél már csak a Halálbiztos volt ganébb, pedig nagy Tarantino rajongónak vallom magam.

Beyonder 2009.08.21. 14:57:55

Fun fact: Tarantino kedvence a saját filmjei közül a Kill Bill második része.

luzsi 2009.08.21. 19:23:44

Hmm. Nem teljesen értem ezt az idézőjeles dolgot. Egyrészről minden Tarantino filemt idézőjelek közé kell rakni (ahogy Te is írtad), másrészről hosszasan lehet sorolni a jeleneteket, amik szinte kiálltanak, hogy a filmet nem kell komolyan venni. Ez egy mese. Nincs irónia? A nagy, 2 rész óta várt harc, a bosszú egy asztalnál ülve zajlik, és kb 5 kardcsapásból áll. :)
Mondjuk én elfogult vagyok QT-vel szemben, szóval lehet az iránta érzett tiszteletem elhomályosítja az értékítéletemet, de nem bánom. ;)

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.08.21. 20:07:49

@luzsi: Igen, de te a film egészéről beszélsz, és egyet is értek. Viszont ettől még az egyes jelenetek ilyenek vagy olyanok. Hogy mondjam... Attól, hogy egy jelenetben megvan az alapvető irónia, ami a film sajátja, attól még van, vagy lehet önálló karaktere is. Pl. a nagy leszámolás: igen, jó, hogy nem egy üldözéses nagy harc, ez tény. Ennek ellenére iszonyat gagyi, giccses szar. Az a film végkifejlete, négy órányi film előzte meg, erre kevés az, hogy "de hát az egész filmet nem kell komolyan venni". Mert az irónia és a komédiás paródia nem ugyanaz, márpedig az a (és még sok) jelenet annyira gagyi, hogy az nem irónia, hanem legfeljebb paródia lehetne, de nem az.
Gondolj csak a Brigantykra: az egész film itt is a lehető leg-komolyan vehetetlenebb, a vége mégis iszonyat nagyot üt, mind a történet vége, mind az utolsó jelenet. És ugyanúgy megvan benne az irónia meg minden, mint a korábbi percekben-órákban, mégis jó az a jelenet. A Kill Bill vége (és egyéb részei) viszont kínosak.
Btw, én is elfogult voltam, a Kill Bill 2-ig, mégis ezt mondom.

luzsi 2009.08.21. 22:53:34

Ok, értem. Máshogy látjuk a dolgokat. Ez benne a szép. :)
süti beállítások módosítása